Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

80. születésnapját ünnepli Jeffrey Archer

80. születésnapját ünnepli Jeffrey Archer 80. születésnapját ünnepli Jeffrey Archer angol regényíró, politikus. 

80. születésnapját ünnepli Jeffrey Archer  regényíró, politikus. Az egyik legismertebb angol író 1940-ben született Londonban. Könyvei 250 millió példányban keltek el világszerte. Angol főrendként regényeiben bennfentesként, kiváló stílussal ír az arisztokrácia életéről, előkelő bentlakásos magániskolákról, az ott uralkodó fegyelemről, diákéletről.

Lord Archert híres íróként ismeri a világ, de konzervatív politikusként is szép pályaívet futott be. Élete is regényes. 2001-ben negatív hírként járta be a sajtót, hogy négyéves börtönbüntetést kapott, mivel hamisan esküdött a Daily Star bulvárújság ellen indított rágalmazási perében, és ezzel az igazságszolgáltatást is félrevezette. Az írónak végül mindössze két évet kellett rácsok közt töltenie. Nagy sikerű könyvet adott ki a börtönben vezetett naplójából, majd később színdarabot is írt belőle.

Börtönélményeit a Clifton-krónika című öt kötetes regény folyamán is felhasználta: Majd az idő eldönti, Apám bűne, Féltve őrzött titkok, Gondold meg, mit kívánsz!, Erősebb a kardnál, Ütött az óra.

Természetes Archer sem maradhatott ki a "szerzők" kategóriájából könyváruházunkban. Archer különkategóriáját  itt megtekinthetik.

Két napja jelent Aki mer... című könyve, ami természetes nagy sikernek örvend a könyvesboltokban.

 

blog comments powered by Disqus