Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kártevők és kórokozók a kertben

Ár:
4.495 Ft
3.596 Ft
Kedvezmény: 20%
ISBN: 9789632786025
Szállítási díj: 1.003 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerző: dr. Vétek Gábor, dr. Nagy Géza
Kiadó: Cser Kiadó
Egyre nagyobb hangsúlyt kap a tudatos, okszerű növényvédelem a házikerti termesztésben is. Ehhez azonban fontos a károsítók és a növényeken megfigyelhető tünetek megfelelő azonosítása. A felismerést követően fontos mérlegelni, hogy szükség van-e valamilyen védekezésre, vagy a kártétel jellege, a károsítás mértéke ezt nem feltétlenül indokolja. Amennyiben a védekezés indokolt, mielőtt a kemikáliák használata mellett döntenénk, javasolt átgondolni, hogy milyen egyszerű, hatékony és egyben környezetkímélő alternatívák kínálkoznak növényeink védelmére.
Menny.:db

Leírás

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a tudatos, okszerű növényvédelem a házikerti termesztésben is. Ehhez azonban fontos a károsítók és a növényeken megfigyelhető tünetek megfelelő azonosítása. A felismerést követően fontos mérlegelni, hogy szükség van-e valamilyen védekezésre, vagy a kártétel jellege, a károsítás mértéke ezt nem feltétlenül indokolja. Amennyiben a védekezés indokolt, mielőtt a kemikáliák használata mellett döntenénk, javasolt átgondolni, hogy milyen egyszerű, hatékony és egyben környezetkímélő alternatívák kínálkoznak növényeink védelmére. Ha mégis a kémiai növényvédelemre van szükség, végezzük azt jól időzítve, a növényvédő szerek használatának kockázatait felmérve és az előírásokat szem előtt tartva.
A könyv ebben a folyamatban nyújt segítséget a kertbarátoknak azzal, hogy ismerteti az egyes gyümölcs- és zöldségfélék, valamint fontosabb díszcserjék leggyakoribb kártevőit és betegségeit, döntésünket számos fényképpel és a védekezési lehetőségek leírásával segíti.

A tartalomból:
Az okszerű növényvédelem alapjai
Károsítók azonosítása és a védekezés irányelvei
A kerti növények jellemző károsítói
- gyümölcsfélék
- zöldségfélék
- növényházi növények
- díszcserjék
- szobanövények
- gyógy- és fűszernövények
A növényvédő szerek csoportosítása

Paraméterek

Cím Kártevők és kórokozók a kertben - Károsítók azonosítása és a védekezés lehetőségei
Szerző dr. Vétek Gábor, dr. Nagy Géza
Kiadó Cser Kiadó
Oldalak száma 188
Megjelenés 2020. január 28.
Kötés Kartonált
ISBN 9789632786025
Méret 165 mm x 235 mm x 11 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!